Over mij

Wie zit er achter? 

PICT2901Ik ben René Suiker. 

Ik ben oorspronkelijk opgeleid tot officier bij de Koninklijke Marine (elektrotechnische dienst). Daar heb ik uiteindelijk ook 11 jaar lang met veel plezier gediend en veel ervaring opgedaan. Toen ik bij de Koninklijke Marine in de ICT terecht was gekomen, besefte ik dat daar mijn passie en mijn talent lag. En hoewel ik ook bij de Koninklijke Marine heel veel andere leuke en boeiende dingen heb gedaan, ben ik wel blij dat ik de overstap naar ICT heb gemaakt.

Mijn laatste plaatsing bij de KM was op het Centrum voor Automatisering van Wapen- en Commandosystemen, kortweg CAWCS. Daar hield ik mij voornamelijk bezig met simulatorsystemen voor opleidingsdoeleinden. Ik werkte daar als systeemontwerper, maar ook als informatieanalist en deed ook programmeerwerk. Dus na mijn studie redelijk traditioneel van onderaf begonnen in de ICT. Dit vond plaats in de periode van 1987 tot en met 1990.

Nadat deze plaatsing erop zat, had ik grofweg drie mogelijkheden. De eerste optie was om als militair door te gaan bij de KM, met een baan op het ministerie in Den Haag. Een alternatief was om als burgermedewerker verder te gaan bij het CAWCS. En de derde optie was om bij een commercieel bedrijf verder te gaan in de ICT. Deze laatste optie is het uiteindelijk geworden. En zo ben ik sinds 1990 in het bedrijfsleven terecht gekomen.

In eerste instantie als project manager ingezet bij de Koninklijke Landmacht, ook op het gebied van simulatoren. Tijdens dat traject in de vrije tijd de opleiding CPIM bij APICS succesvol afgerond, daarna ook de opleiding CIRM. En nadat de opdracht bij de KL beëindigd was via een opleiding MFG/PRO kennis gemaakt met de dienstverlening rondom bedrijfssystemen. En dat doe ik nu sinds 1992 met veel plezier en met nog steeds voldoende uitdaging, waarbij niet alleen met MFG/PRO maar ook met SAP, Microsoft Dynamics, Pluriform, Oracle en andere systemen ervaring is opgedaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *